Властите в руския Брянск арестуваха в неделя бащата на ученичката в

...
Властите в руския Брянск арестуваха в неделя бащата на ученичката в
Коментари Харесай

Арести след нападението в училище в Брянска област

Властите в съветския Брянск арестуваха в неделя бащата на ученичката в гимназия № 5, която откри пукотевица в образователното заведение, оповестява " Интерфакс ".

" Съдът почете настояването на следствието и избра на обвинения мярка за неотклонение задържане под стража до 7 февруари 2024 година ", се споделя в известието.

Мъжът е упрекнат за повърхностно предпазване на огнестрелни оръжия, довело до гибелта на две лица  и подбудителство към самоубийство във връзка с малолетно лице. 

Ден преди този момент Съветският областен съд задържа за два месеца чиновник и шеф на охранителна компания. Те са упрекнати в даване на услуги, които не дават отговор на условията за сигурност, довели до гибелта на две лица.

В неделя зам.-директорът на гимназията беше пуснат под домакински арест за два месеца.

Двама от ранените са в по-тежко положение и са превозени за лекуване в Москва. Трима други потърпевши, са на болнично лекуване в лечебни заведения в Брянск и са в приблизително тежко положение.

Припомняме, че на 7 декември 14-годишно момиче простреля собствен съученик, рани петима други и се самоуби в училище в Русия.

Атаката беше осъществена в град Брянск в западната част на страната.

Областният шеф Александър Богомаз дефинира стрелбата като " ужасна покруса ". 

" Според предварителните данни от следствието 14-годишно момиче е донесло в учебно заведение ловна пушка, с която е стреляла по свои съученици ", показаха от Следствения комитет на Русия.

Брянск е и един от няколкото съветски района, които станаха обект на отвъдгранични офанзиви в хода на войната с Украйна, заради което Москва предизвиква образуването на части за самозащита там.

През последните няколко години в Русия имаше няколко стрелби в учебни заведения. Последната огромна учебна пукотевица в страната беше осъществена през септември 2022 година, когато мъж откри огън в учебно заведение в град Ижевск. При офанзивата починаха 15 души, от които 11 деца, а други 24 бяха ранени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР